Oglasi

Bugarska: Opozicija želi glasanje o nepovjerenju Vladi

Socijalisti iznose da Vlada nije uspjela da reformiše zdravstveni sektor, koji je opterećen mnogim problemima.
Opozicija traži smjenu vlade Bojka BorisovaEPA

Glavna opoziciona bugarska stranka, Socijalistička partija, podnijela je zahtjev za glasanje o povjerenju Vladi premijera Bojka Borisova.

Kao razlog, navodi Reuters, socijalisti iznose da Vlada nije uspjela da reformiše zdravstveni sektor, koji je opterećen mnogim problemima.

Agencija dodaje da je ovo treći zahtjev socijalista za glasanje o nepovjerenju Vladi, a da je velika vjerovatnoća da ni ovaj put neće uspeti.

Socijalisti imaju 79 od 240 mjesta u bugarskom parlamentu i za sada nemaju podršku nijedne druge partije za svoj zahtjev, navodi Reuters.

Užasno stanje zdravstva

Liderka Socijalističke partije Kornelija Ninova izjavila je da njena stranka želi da ukaže na užasno stanje zdravstva u Bugarskoj i na neuspjeh Vlade da poboljša situaciju.

"Stotine hiljada Bugara ne može da dobije liječenje, jer nemaju pristup doktoru ili bolnici ili nemaju novca za liječenje", izjavila je Ninova.

Socijalisti su ukazali i na masovan odlazak doktora i medicinskih sestara iz Bugarske zbog slabih plata.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.