Oglasi

Broj pripadnika crkava u SAD-u pao za 20 posto

Među onima koji se identificiraju s određenom religijom, broj katolika je pao sa 76 na 63, a broj protestanata sa 73 na 67 posto.
CrkvaNajveći pad kod značajnih demografskih skupina zabilježen je među pristašama Demokratske stranke i među LatinoamerikancimaReuters - Ilustracija

Broj odraslih Amerikanaca koji su članovi neke crkve ili druge vjerske institucije opao je tijekom prethodnog desetljeća za 20 posto i prošle godine se našao na samo 50 posto, navodi se u istraživanju agencije za istraživanje javnog mnijenja Gallup, objavljenom u četvrtak.

Najveći pad kod značajnih demografskih skupina zabilježen je među pristašama Demokratske stranke i među Latinoamerikancima, prenosi Beta.

Gallup navodi da je 1999. godine čak 70 posto ljudi bilo u nekoj vjerskoj zajednici.

Porast onih koji nemaju veze s vjerskim zajednicama 

Ta brojka je od tada padala, a postotak odraslih Amerikanaca koji nemaju veze s vjerskim zajednicama je porastao s osam na 19 posto.

Među Amerikancima koji se identificiraju s određenom religijom, broj katolika je opao sa 76 na 63 posto, uslijed brojnih seksualnih skandala u crkvi.

Broj pripadnika protestantskih crkava je opao sa 73 na 67 posto.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.