Oglasi

Brod s migrantima traži luku, nijedna zemlja ga ne prima

Na brodu se nalazi 47 migranata koji su spašeni u blizini libijske obale.
Brodom 'Sea-Watch 3' upravlja njemačka nevladina organizacijaAP - Arhiva

Privatni brod sa 47 migranata spašenih kod obale Libije traži luku u koju će pristati, ali nijedna zemlja koju je kontaktirao za sada ne želi da ga primi. 

Reč je o brodu „Sea-Watch 3“, kojim upravlja njemačka nevladina organizacija, a koja je saopštila da je u potrazi za lukom kontaktirala Italiju, Maltu, Libiju i Holandiju, pošto brod nosi holandsku zastavu, prenosi AP.

Vlade Malte i Italije su odbile da u svoje luke prime privatne spasilačke brodove koji dovoze migrante, podsjeća američka agencija.

Malta primila 49 migranata

Reporter italijanske državne televizije koji se nalazi na brodu rekao je da su migranti spašeni tokom vikenda oko 50 kilometara od zapadne obale Tripolija, u libijskoj zoni potrage i spasavanja.

Ranije ovog mjeseca, vlasti Malte prebacile su do svog kopna 49 migranata koji su se 19 dana nalazili na istom ovom brodu, ali nisu dozvolile da se taj brod ukotvi u malteškoj luci.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.