Brnabić: Srbija može pomoći RS-u u provođenju projekata

Ana Brnabić je uoči posjete Banjoj Luci izjavila kako odnosi Srbije i RS-a nisu bili nikad bolji (Arhiva)

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić u četvrtak se Banjoj Luci sastala s predsjednikom i premijerkom bh. entiteta Republika Srpska, Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

Nakon sastanka, Brnabić je kazala da, zahvaljujući fiskalnim reformama, Srbija može pomoći RS-u u provođenju projekata, prenosi Tanjug.

“Takođe nam je drago da vidimo takvu stabilnost i u RS-u, brzo osvajanje projekata, njihovu implementaciju… Nadam se da će to biti budućnost za nas, što više zajedničkih projekata”, rekla je Brnabić nakon razgovora.

Podrška RS-a od 10 miliona eura

Brnabić je uoči posjete Banjoj Luci izjavila kako odnosi Srbije i RS-a nisu bili nikad bolji, naročito kada je u pitanju ekonomska saradnja, te da je u proteklih 10 mjeseci robna razmjena uvećana za 10,7 posto.

Brnabić je podsjetila da je Srbija dala podršku RS-a od 10 miliona eura, kao i da je, na inicijativu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Srebrenici donirano pet miliona eura, što je, prema njenim riječima, korišteno, između ostalog, i za rekonstrukciju vrtića, škola, puteva…

Delegacija Srebije, koju predvodi premijerka Brnabić, a u kojoj su ministri rudarstva i energetike i zaštite životne sredine, Aleksandar Antić i Goran Trivan, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, sastala se i s gradonačelnikom Banje Luke Igorom Radojičićem.

Izvor: Agencije