Brkić dao iskaz tužiteljima u slučaju istrage o prostituciji

Zamjenik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić dao je u utorak iskaz u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.

Prethodno je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić najavio da će se podrobno istražiti nestanak spisa iz Općinskog državnog odvjetništva 2011. godine, a vezano za curenje podataka iz istrage o prostituciji.

Brkića se povezuje s otkrivanjem policijskih mjera, zbog čega je navodno i ranije ispitan, ali je njegov iskaz, kao i cijeli spis u tom slučaju, nestao.

Tjednik Nacional, koji je prvi objavio tu priču, u današnjem broju donosi nekoliko stranica iz “nestalog” istražnog spisa, u kojem se na nekoliko mjesta spominje upravo Brkić.

Razgovor s državnim odvjetnikom

Sam Brkić nije želio iznositi pojedinosti o davanju iskaza 2011. godine te je kazao da je pozvan u svojstvu svjedoka.

“Ne smijem na bilo koji način odavati sadržaj razgovora. Razgovarao sam s glavnim državnim odvjetnikom, dao sam ponovno izjavu na okolnosti iz 2011. godine. Smiješno je i žalosno da ja, koji sam u to vrijeme bio zamjenik ravnatelja policije, koji sam koordinirao cijelu akciju, koja je u konačnici rezultirala uhićenjem i pravosudnim epilogom, sada pozvan ponovno da dajem izjave ponovno i da me se sumnjiči da sam probio mjere. Da sam želio na bilo koji način kontaminirati akciju, onda sigurno ne bi došlo do realizacije akcije”, rekao je Brkić.

Izvor: Al Jazeera