Britanski premijer Johnson otpušten iz bolnice

Downing Street objavio je da je Johnson "vrlo dobro oporavlja" (EPA)

Britanski premijer Boris Johnson otpušten je danas iz bolnice gdje je bio na liječenju od korona virusa ali neće se odmah vratiti na posao, saopćio je Downing Street, prenosi agencija Beta pozivajući se na BBC.

Njegova kancelarija saopćila je kako će on nastaviti oporavak na imanju premijera u Checkersu.

Ranije se zahvalio osoblju londonske bolnice na brizi za njegovo zdravlje dok se oporavljao od COVID-19, respiratorne bolesti uzrokovane novim korona virusom.

“Ne mogu im dovoljno zahvaliti. Dugujem im život”, napisao je Johnson (55) u kratkom saopćenju objavljenom u subotu kasno navečer, prenosi Hina.

Neće se vratiti na dužnost uskoro

Pedesetpetogodišnji Johnson hospitaliziran je u bolnicu St. Thomas’ u nedjelju navečer, nakon dugotrajne povišene tjelesne temperature i kašlja, pošto je utvrđeno da je pozitivan na korona virus.

U ponedjeljak je premješten na odjel intenzivne njege te je dobio kisik, ali nije bio na respiratoru.

Prema britanskim medijima, Johnson je primio hiljade poruka sa željama za brzo ozdravljenje.

Downing Street objavio je da je Johnson “vrlo dobro oporavlja”, ali ministrica Priti Patel kazala je kako je ključno da uzme dovoljno vremena za puni oporavak.

Britanska vlada ne želi nagađati kad bi se Johnson vratio na dužnost ali ne čini se da će se to dogoditi uskoro, pišu britanski mediji.

Izvor: Agencije