Oglasi

Britanska opozicija traži od vlade mjere protiv klimatskih promjena

Laburisti i Škotska nacionalna partija predlažu izvanredno stanje po pitanju zaštite životne sredine.
Deklaraciju o uvođenju vanrednog stanja zbog klimatskih promjena prvi su na protestima zahtjevali su aktivisti grupe Extinction rebellionEPA

Britanske opozicione stranke zatražile su od vlade te zemlje da preduzme mere povodom klimatskih promena posle desetodnevnih protesta u Londonu zahvaljujući kojima se to pitanje našlo u središtu političke debate.

Škotska premijerka Nicola Sturgeon proglasila je "vanredno stanje po pitanju klime" na konferenciji njene Škotske nacionalne partije u Edinburgu i kazala da će Škotska biti primer drugima u borbi protiv klimatskih promena.

Blokade saobraćaja inspirisale Sturgeon

Sturgeon je dodala da su je inspirisali mladi aktivisti koji su prethodne dve nedelje blokirali saobraćaj u Londonu.

Prethodno je vodeća opoziciona Laburistička partija saopštila da će sledeće nedelje predložiti deklaraciju kako bi primorala parlament da proglasi vanredno stanje po pitanju zaštite životne sredine.

Takvu deklaraciju zahtevali su aktivisti grupe Extinction rebellion, koji su blokadama paralisali saobraćaj u delovima Londona.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.