Oglasi

Brazil šalje vojnike u pogranični grad s Venecuelom

Stanovnici Pakaraime su napali migrante nakon što je u subotu opljačkan, izboden nožem i pretučen lokalni vlasnik prodavnice.
Brazilsko Ministarstvo za javnu sigurnost namjerava uputiti najmanje 60 vojnika iz elitnih nacionalnih snaga u PakaraimuEPA

Vlada Brazila planira poslati vojnike u Pakaraimu, nakon što su stanovnici tog pograničnog grada napali migrante iz Venecuele, prenose agencije.

Kako javljaju agencije, brazilsko Ministarstvo za javnu sigurnost namjerava uputiti najmanje 60 vojnika iz elitnih nacionalnih snaga u Pakaraimu.

U taj grad se u posljednjih nekoliko godina slilo na desetke hiljada ljudi iz Venecuele, koji su napustili tu državu zbog ekonomske i političke krize, navodi AP.

Stanovnici su napali migrante nakon što je u subotu opljačkan, izboden nožem i pretučen lokalni vlasnik prodavnice.

Povratak zbog nasilja

Za taj napad krivica je pala na četvericu migranta.

Grupa građana je potom izašla na ulice i migrante počela gađati kamenjem i paliti im stvari.

Prema podacima jedne humanitarne organizacije, najmanje 1.200 migranata je zbog nasilja napustilo grad i vratilo se u Venecuelu.

Procjenjuje se kako je više od 50.000 građana Venecuele prešlo u Brazil.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.