Oglasi

Brazil odbacuje mogućnost sukoba s Venecuelom

Predsjednik Maduro odlučio zatvoriti venecuelansku granicu sa Brazilom dan uoči dolaska humanitarne pomoći tim putem.

Brazil je odbacio postojanje bilo kakvog rizika da dođe do sukoba na granici sa Venecuelom poslije objave venecuelanskog predsjednika Nicolasa Madura da zatvara tu granicu, prenose agencije.

„Brazilska Vlada za sada nije identificirala mogućnost sukoba zato što se radi o humanitarnoj pomoći“, rekao je sinoć u Braziliji glasnogovornik Predsjedništva Otavio Rego Barros.

On je dodao kako Brazil namjerava pružiti svoju logističku pomoć za dostavu te pomoći Venecueli u subotu.

Podsjetio je kako operacija oko humanitarne pomoći neće preći granicu i dodao da će hrana i lijekovi biti prenijeti u venecuelanskim kamionima koje će voziti Venecuelanci.

Blokada pomoći

Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro jučer je naredio zatvaranje granice svoje države sa Brazilom, dva dana uoči najavljenog dolaska humanitarne pomoći u zemlju.

Dolazak pomoći najavio je opozicionar i samoproglašeni privremeni predsjednik Juan Guaido.

Potpredsjednik Brazila Hamilton Mourao ne smatra kako ta Madurova odluka predstavlja akt agresije.

„Mislim da je ta reakcija samo kako bi se blokirala dostava humanitarne pomoći. Venecuela ima prava da radi šta hoće sa svoje strane granice“, rekao je on.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.