Bračni par iz Bihaća odbio novčanu pomoć zbog medijske pompe

Seadova supruga kaže kako su na kraju ipak odlučili da odustanu od ponuđenog novca jer im je velika medijska pažnja prouzrokovala neugodnost (Screenshot)

Nakon što je lokalni portal na svojoj facebook stranici objavio apel građanina koji je za potrebe operacije zatražio novčanu pozajmicu, a zauzvrat ponudio dio kuće kao zalog, istakavši da bi sve ovjerio kod notara, administratorima portala javio se Sanel Hadžić iz Bihaća koji živi i radi u Švedskoj, te ponudio bezuvjetnu pomoć.

On je za portal Bišćani.net kazao da mu je teško zbog situacije u kojoj se našla porodica iz Bihaća, te odlučio da im bespovratno daruje potrebni novac.

„Ja sam se se isključivo javio porodici da im pomognem i novac im halalim. To ću uraditi kako sam im i obećao”, izjavio je Sanel Hadžić.

Kako je u screenshot objavio naveden i kontakt osobe koja je uputila ovaj apel, stupili smo u kontakt s osom kojoj je potrebna pomoć.

Sanel Hadžić, koji živi i radi u Švedskoj, ponudio je bračnom paru bezuvjetnu pomoć

Supružnici iz Bihaća (imena i prezimena poznata redakciji) već godinama nemaju djece zbog čega su se odlučili posjetiti centar za ginekologiju Bahceci u Sarajevu. Tamo su otkrili oboje imaju određenih problema i da se moraju podvrgnuti operativnom zahvatu ako žele imati djecu. Međutim, kako je operacija za njihovu visinu primanja izuzetno visoka, odlučili su uputiti javni apel u kome su zatražili pozajmicu u iznosu od 5.000 eura.

„S obzirom da smo muž i ja godinama u braku i nemamo djecu, odlučimo se otići u Bahceci, tamo sam se izjasnila da je dolazilo do trudnoće koju sam brzo izgubila, ponavljalo se više puta. Međutim, po dolasku u Sarajevo na pregledu konstatuju da imam miom maternice koji raste, ali se da riješiti.”

I suprugu su predložili da uradi nalaze i konstatovali d aima probleme koje takođe mora riješiti.

“Predlažu operaciju ako ikako želimo bebu, druge nema“, pojasnila nam je supruga preko Vibera. 

Dalje navodi kako su se ona i suprug dogovarali da podignu kredit ali nisu uspjeli, te su se uz dogovor složili da potraže nekog privatno ko bi im dao kredit a oni njemu dio kuće u zalog do otplate kredita.

Veliki čin skromnog čovjeka

A onda im se javio Sanel Hadžić i ponudio novac bez vraćanja.

„Razgovarali smo sa čovjekom i on neće da uzme kuću već poklanja novac“, kaže supruga i dodaje kako su na kraju ipak odlučili da odustanu od ponuđenog jer im je velika medijska pažnja prouzrokovala neugodnost.

„S obzirom da je ovo izašlo na mnogim portalima, rekli smo mu da nećemo uzeti novac i da ćemo se prepustiti sudbini, s obzirom da svakakvih komentara ima od ljudi“, ističe supruga i dodaje kako je Sanel veliki čovjek.

Izvor: Al Jazeera