Oglasi

Boing: Potražnja za avionima će dostići 6.800 milijardi dolara

Boeing predviđa da će u 20 godina isporuka novih aviona dostići 44.040 jedinica, u odnosu na prijašnju procjenu od 43.000.
Avioni, Zrakoplovi, Air AsiaPoticaj tržištu uskotrupnih aviona u velikoj mjeri pruža snažna potražnja na azijsko-pacifičkom tržištuEPA - Ilustracija

Američki proizvođač zrakoplova Boeing povisio je prognozu potražnje za putničkim zrakoplovima u idućih 20 godina za tri posto, uslijed snažnog rasta zrakoplovnog prometa, iako bi globalni geopolitički i ekonomski rizici mogli poremetiti takve izglede.

Najveći svetski proizvođač zrakoplova je na Sajmu zrakoplovstva u Parizu priopćio da predviđa da će u iduća dva desetljeća isporuka novih zrakoplova dostići 44.040 jedinica, u odnosu na 43.000 koliko je projicirao prije godinu dana, prenosi Tanjug agenciju Reuters.

Povećanje projekcije za uskotrupne avione

Vrijednost tih isporuka bi, po kataloškim cijenama, iznosila 6.800 milijardi dolara u iduća dva desetljeća, umjesto prošlogodišnjih predviđanja od 6.300 milijardi dolara.

Riječ je o tropostotnom povećanju projekcije za uskotrupne zrakoplove, poput onih iz obitelji Airbus A320 i Boing 737 MAX, koji je i dalje prizemljen nakon dvije fatalne nesreće.

Poticaj tržištu uskotrupnih zrakoplova, vrijednom 3.800 milijardi dolara, u velikoj mjeri pruža snažna potražnja na azijsko-pacifičkom turističkom tržištu, objavio je Boeing.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.