Bloomberg ulaže još 15 miliona dolara u Bidenove reklame

Bivši gradonačelnik New Yorka obećao je da će potrošiti do 100 miliona dolara kako bi podržao kampanju Joea Bidena (Arhiva)

Američki milijarder Michael Bloomberg planira potrošiti oko 15 miliona dolara tokom završne sedmice kampanje kako bi pomogao demokratskom predsjedničkom kandidatu Joeu Bidenu da pobijedi aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa u državama Texas i Ohio, objavio je u utorak New York Times, pozivajući se na Bloombergovog saradnika.

Bivši gradonačelnik New Yorka, koji je izgubio od Bidena u trci za nominaciju demokrata, obećao je da će potrošiti do 100 miliona dolara ličnog novca kako bi podržao Bidenovu kampanju za izbore 3. novembra, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

List navodi da je Bloomberg vidio Floridu kao državu u kojoj bi mogao “pogurati” Bidena, a da se u ponedjeljak saglasio da u Texasu i Ohiju izdvoji sredstva za reklame na televiziji, nakon što su mu predočeni rezultati anketa prema kojima je Biden i dalje u utrci u te dvije države.

Povećanje kampanje na Floridi

NYT dodaje da će povećati i reklamnu kampanju za Bidena na Floridi.

Trump je na predsjedničkim izborima 2016. godine pobijedio u Texasu i Ohiju i smatra da su te dvije države ključne za njegov reizbor.

Akutelni predsjednik je u obje države na početku kampanje važio za favorita.

New York Times navodi da ni u jednoj od te dvije države nije bilo snažne reklamne kampanje na televiziji, kao u drugim podijeljenim državama, što bi moglo značiti da će ulaganje u reklame u finišu biti efikasno.

Izvor: Agencije