Bloomberg: Trump će pojesti demokratske rivale na izborima

Bloomberg: 'Rekao sam 2016. da je Trump pogrešna osoba za posao predsjednika' (EPA)

Predsjednički kandidat Demokratske stranke Michael Bloomberg izjavio je da će američki predsjednik Donald Trump lako pobijediti bilo kojeg demokratskog rivala na izborima sljedeće godine, otvoreno izjavljujući:

“Donald Trump će ih ‘pojesti’.”

Bloomberg (77), medijski moćnik, milijarder i bivši gradonačelnik New Yorka, prošlog mjeseca uključio se u predizbornu utrku, prenio je Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Privatno je omalovažavao svoje demokratske predsjedničke rivale, ali ovo je prvi put da je bio toliko kritičan prema njima u javnosti.

‘Trump nema etiku i intelekt za predsjednika’

U intervjuu za CBS Bloomberg je rekao: “Gledao sam kako naša vlada postaje sve gora, kako se ponaša u inozemstvu i u zemlji, na čelu s našim predsjednikom”, dodavši da je 2016. rekao da je Trump pogrešna osoba za posao predsjednika, da nema temperament, etiku i intelekt za taj posao.

Naveo je da je nije želio još četiri godine toga, ali da je pomislio, kad je pogledao druge kandidate, da će ih Trump “pojesti”.

Bloomberg i još 14 drugih demokrata takmiče se da postanu kandidati demokrata koji će odmjeriti snage s republikanskim predsjednikom Trumpom na izborima u novembru 2020.

Izvor: Agencije