Oglasi

Bloomberg će platiti američki račun za Pariski sporazum

Bivši gradonačelnik New Yorka i ubuduće će davati svoj novac ako se SAD ponovo ne pridruži klimatskom sporazumu.
Dimnjaci, ZagađenjeKlimatske promjene posebno pogađaju Sredozemlje, na kojem je prosječna godišnja temperatura porasla 1,6 Celzijeva stupnjaAP - Ilustracija

Bivši gradonačelnik New Yorka, milijarder Michael Bloomberg, rekao je u nedjelju da će platiti 4,5 milijuna dolara kako bi pokrio ovogodišnju obvezu Sjedinjenih Američkih Država prema Pariškom klimatskom sporazumu. 

Američki predsjednik Donald Trump prošle je godine povukao SAD iz sporazuma.

Time je ta zemlja jedina ostala izvan međunarodnog dogovora o borbi protiv globalnog zagrijavanja postignutog u Parizu u prosincu 2015. godine.

'Fondacija će pokrivati obaveze federalne Vlade'

Bloomberg je u razgovoru za CBS rekao da se nada kako će Trump do sljedeće godine promijeniti mišljenje o Pariškom sporazumu, prenosi Hina. 

Zaklada Bloomberg Philanthropies objavila je da će Bloomberg i ubuduće nastaviti davati svoj novac za klimatski sporazum ako se Sjedinjene Američke Države ponovno ne pridruže sporazumu.

"Naša će zaklada održati obećanje i nastaviti pokrivati obveze naše federalne Vlade za financiranje UN-ovog klimatskog pakta", rekao je Bloomberg.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je početkom godine da bi se Sjedinjene Američke Države u principu mogle vratiti u Pariški klimatski sporazum iako nije dao nikakav konkretan znak da namjerava ići u tom smjeru.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.