Bivši hrvatski bokser Damir Škaro na ispitivanju zbog optužbe za silovanje

Damir Škaro
Nakon ispitivanja tužilaštvo će odlučiti hoće li pokrenuti istragu i zatražiti određivanje istražnog zatvora (Davorin Višnji? / Pixsell)

Bivši zastupnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Hrvatskom saboru i osvajač olimpijske medalje u boksu te aktualni predsjednik Autokluba Siget Damir Škaro doveden je u četvrtak u velikogoričko Županijsko državno odvjetništvo na ispitivanje nakon što je policija protiv njega podnijela kaznene prijave zbog silovanja, spolnog uznemiravanja i prijetnje.

Nakon ispitivanja tužiteljstvo će odlučiti hoće li protiv Škare pokrenuti istragu i zatražiti određivanje istražnog zatvora, a o čemu će odlučivati sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda, prenosi Hina. 

Škaro je u tužiteljstvo doveden na stražnji ulaz u pratnji dvojice policajaca. Nije htio odgovoriti na pitanje novinara osjeća li se krivim za kaznena djela za koja je prijavljen.

Škaru, koga je policija uhitila u srijedu ujutro na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, prijavila je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza.

Žrtva je, pak, naknadno prijavila Škaru i zbog prijetnje.

Nudio 80.000 eura ‘za šutnju’

Ispovijest silovane žene u javnost je dospjela zahvaljujući najavi prve ovosezonske epizode emisije Provjereno Nove TV.

“On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja što govorit da prekine, ‘Ja ću radit što ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te'”, prepričala je žena za Provjereno.

Samo nekoliko sati nakon podnošenja prijave žrtva je, prema vlastitim tvrdnjama, dobila Škarinu poruku s pitanjem “Kako su ti djeca?”

U međuvremenu joj je, dok je boravio u susjednoj Bosni i Hercegovini, preko posrednika nudio 80.000 eura “za šutnju”, što je ona odbila.

Izvor: Agencije