Oglasi

Bivša argentinska predsjednica negira optužbe za korupciju

Cristina Fernandez de Kirchner je optužena za korupciju u ugovorima za javne radove.
Kirchner se pojavila pred sudom u Buenos Airesu, ali je odbila govoritiAP

Bivša predsednica Argentine Cristina Fernandez de Kirchner demantirala je danas nedavne optužbe o korupciji, prenose agencije.

Ona je optužena za korupciju u ugovorima za javne radove, za šta su optuženi i mnogi bivši argentinski zvaničnici i poznati biznismeni, navodi agencija AP.

Kirchner se pojavila pred sudom u Buenos Airesu, ali je odbila govoriti.

Slučaj je počeo nakon istrage dnevnog lista La Nacion o mogućoj korupciji tokom deset godina kojih su na vlasti proveli ona i njen muž Nestor Kirchner, navodi AP.

Sveska sa informacijama

La Nacion tvrdi kako je jedan od vozača optuženih čuvao svesku sa detaljnim informacijama o isporukama novca koje je dostavio bivšim zvaničnima.

Zauzvrat, oni su odobravali javne ugovore u periodu od 2005. do 2015. godine.

U njoj se navodno pominju i lična i predsjednička adresa Kirchner. Ona je trenutno senatorka i uživa diplomatski imuntet, ali agencija navodi kako bi joj ovaj slučaj mogao narušiti šanse da se kandidira na slijedećim predsjedničkim izborima.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.