Bihać: Afganistanac teže povrijeđen u sukobu migranata

U međusobnom sukobu migranata u centru Bihaća u petak teže je povrijeđen 24-godišnji Afganistanac.

Povrede u predjelu stomaka nanesene su mu oštrim predmetom te je odmah hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”.

“Policijska stanica u Bihaću je oko 13 sati dobila dojavu o sukobu više, najvjerovatnije stranih državljana u Gradskom parku, u neposrednoj blizini dječijeg vrtića. Dežurne ekipe su odmah upućene na to mjesto, gdje su zatekle teško povrijeđeno lice. Konstatirane su mu ubodne rane u predjelu stomaka te je odmah transportiran u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. U međuvremenu je utvrđeno kako je riječ o 24-godišnjem državljaninu Afganistana”, rekao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić, prenosi Fena.

Policijski službenici još obavljaju uviđajne radnje na mjestu događaja, nakon čega će i biti poznato više informacija.

Sve češći sukobi migranata

Kako navodi Anadolija, očevidac, zaposlenik jedne javne ustanove u Bihaću, koji nije želio otkriti svoj identitet, izjavio je da je prolazeći kroz park vidio grupu migranata kako jure drugog migranta i da je nakon velike gužve jedno lice ostalo ležati na travi, dok su se ostali migranti razbježali nakon što su vidjeli da su građani pozvali policiju.

Situacija u Krajini posljednjih dana vrlo je napeta, a sukobi migranata sve su češća pojava.

U srijedu su u prihvatnom centru za migrante u Velikoj Kladuši izbili sukobi, u kojima su napadnuti i policajci.

U tuči, u kojoj je učestvovalo najmanje 100 migranata, bilo je povrijeđenih, a uhapšeno je najmanje 20 osoba.

Dok mještani negoduju zbog sigurnosne situacije, državnoj graničnoj policiji nedostaju stotine ljudi za sprečavanje većeg migrantskog priljeva.

Na području Velike Kladuše i Bihaća i dalje boravi najveći broj ilegalnih migranata koji pristižu u Bosnu i Hercegovinu.

Prema informacijama sigurnosnih agencija, u tu zemlju od početka godine ušlo je više od 7.000 migranata.

Izvor: Al Jazeera i agencije