Oglasi

Bicikl Pony na tržištu naredne godine

Bicikli će se raditi u više verzija i od različitih materijala, a cijena osnovnog modela bit će 329 eura.
Računa se na moguće kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga moguća tržištaZiga Intihar/PIXSELL

Bicikli Pony, koji su na nekadašnjem jugoslovenskom tržištu bili veoma popularni, a koji su se po italijanskoj licenci proizvodili u Sloveniji, prodavat će se od početka 2017. u moderniziranoj verziji, ali uz cijene koje neki drže problematičnima, prenose agencije.

Bicikli će se raditi u više verzija i od različitih materijala, a cijena osnovnog modela bit će 329 eura, dok će najskuplji „premium“ model sa dodatnim komponentama koštati 789 eura, objavili su slovenski mediji.

Proizvodnja počinje u proljeće sijedeće godine, ali se već sada mogu naručiti.

Prodavat će ih kompanija BTC, a službeno će ih proizvoditi Gor kolesa, u saradnji s Gorenjem iz Velenja, u čijim će se pogonima i montirati.

Otkupljena prava

Koncern Gorenje, veliki proizvođač kućanskih aparata, lani je otkupio prava na proizvodnju legendarnog Pony bicikla od ljubljanske tvornice Rog koja je prije više godina otišla u stečaj.

Modernizirani Pony pod nazivom „Gor kolesa“ bit će namijenjen za sve uzraste, a na početku će kupci moći birati između triju modela u 28 različitih kombinacija. Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci morati na isporuku čekati nekoliko mjeseci, tvrdi mariborski list Večer.

Na početku je namjera izraditi oko 4.000 bicikala, kako bi se vidjelo kako će ići prodaja. Računa se u prvom redu na moguće kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga moguća tržišta.

„U budućnosti računamo i na varijantu Gor kolesa na električni pogon“, kazao je za list jedan od voditelja projekta Rok Lesjak.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.