BH Telecom donira pola miliona eura za nabavku respiratora i opreme

Korona virus
Regulatorno odobrenje za ispitivanja zatraženo je i u SAD-u i Kini (EPA)

Odlukom Nadzornog odbora BH Telecoma, a na inicijativu uprave kompanije, ovogodišnja sredstva donacija u iznosu milion konvertibilnih maraka (pola miliona eura) zbog trenutne epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini bit će usmjerena za hitnu nabavku respiratora i druge medicinske opreme kliničkim centrima, kantonalnim i općim bolnicama, objavio je BH Telecom.

“U trenucima širenja zaraze korona virusom ova donacija je od iznimne važnosti za zdravstvene ustanove u našoj zemlji jer su respiratori najpotrebniji aparati koji nedostaju u našim zdravstvenim ustanovama. Smatramo da svi privredni subjekti treba da ulože maksimalne napore kako bi se prevazišla trenutna situacija”, navodi se u saopćenju.

‘Korištenje digitalnih servisa’

Kompanija podsjeća da je i 2014. donirala isti iznos za sanaciju šteta uzrokovanih poplavama na području Federacije BiH.

“Osim planirane donacije, BH Telecom je već realizirao i niz drugih aktivnosti u cilju zaštite korisnika i zaposlenika. Pozvali smo na intenzivno korištenje digitalnih servisa i stavili na raspolaganje svoje tehnološke resurse za kvalitetno odvijanje online nastavnog procesa”, dodaje se u saopćenju.

Izvor: Al Jazeera