Oglasi

Berlusconi vodi u utrci za senat

Ankete pokazuju da koalicije Berlusconijevog Naroda slobode i Sjeverne lige vode po broju glasova na nacionalnoj razini.

Koalicija desnog centra koju vodi bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi vodi u utrci za senat, prema novim projekcijama televizijskih stanica nakon što je u ponedjeljak počelo prebrojavanje glasova s talijanskih izbora.

Ankete stanica La 7, SkyTG24 i državne televizije RAI pokazuju da koalicije Berlusconijevog Naroda slobode i Sjeverne lige vode po broju glasova na nacionalnoj razini.

Projekcije stanice La 7 Berlusconijevoj koaliciji daju prednost u ključnim regijama Lombardiji, Siciliji i Kampaniji.

Projekcije označavaju promjenu ranijih predviđanja temelejm telefonskih anketa koje su pokazivale da lijevi centar snažno vodi u oba doma parlamenta.

Temeljena na malom uzorku od 47 miliona birača predviđanje televizije RAI pokazalo je da Berlusconijeva koalicija vodi 2 postotka ispred lijevog centra Pier Luigija Bersanija u senatu.

Pokret komičara Beppa Grilla je na trećem mjestu.

Zastupnici talijanskog gornjeg doma, senata, biraju se po regijama što znači da će konačna podjela zastupničkih mjesta ovisiti o pojedinačnim rezultatima po regijama a ne ukupnim na nacionalnoj razini.

Izbori u Italiji trajali su dva dana, a biralašta su zatvorena u ponedjeljak u 14 sati.

Prvi preliminarni rezultati očekuju se u večernjim satima.

Izvor: Al Jazeera i agencije