Berlusconi: Ne prodajem Milan

Berlusconi: Želim uvjeriti sve navijače Milana, ne namjeravam prodati klub (EPA)

Vlasnik Milana Silvio Berlusconi je u četvrtak navečer, ko zna koji put, demantirao medijske špekulacije da bi mogao prodati italijanskog nogometnog velikana.

Bivši italijanski premijer odbacio je izvještaje, prema kojima je naložio konsultantima da pronađu kupca za trofejni klub, sedmostrukog prvaka Evrope.

„Ne, ne i ne. Želim uvjeriti sve navijače Milana, ne namjeravam prodati klub“, rekao je Berlusconi italijanskim novinarima.

Najnovije špekulacije pojavile su se kada je kompanija za finansijske usluge Bloomberg navela kako je Berslusconi angažirao američku kompaniju Lazard da pronađe potencijalnog kupca.

Sedamdesetsedmogodišnji Berlusconi je na čelu Milana od 1986. godine, a klub je pod njegovim vođstvom osvojio pet trofeja Lige evropskih prvaka.

“Nikad ne reci nikad”

Agencije podsjećaju, međutim, da on prije godinu dana nije isključio mogućnost prodaje kluba, rekavši „nikad ne reci nikad, možda ćemo u budućnosti biti prinuđeni na to“.

Milanu „ne cvjetaju ruže“ u italijanskoj Serie A ove sezone.

Trenutno zauzima deseto mjesto na tabeli sa čak 34 boda manje od vodećeg Juventusa, a u revanšu osmine finala Lige prvaka protiv Atletica iz Madrida čeka ga težak zadatak u revanšu, nakon što je kod kuće poražen sa 0:1.

Izvor: Agencije