Oglasi

Berlin: Napad zbog nošenja burke

Njemica je uhapšena nakon što je muslimanki strgnula burku, a potom je pratila i uzvikivala parole protiv stranaca.
Nakon izlaska iz prodavnice žena je nastavila pratiti muslimanku uzvikujući parole protiv stranaca, zbog čega ju je uhapsila policijaArhiva

U Berlinu je napadnuta i verbalno zlostavljana muslimanka (54) koja je nosila veo koji je pokrivao cijelo njeno lice i tijelo, saopćila je njemačka policija.

Kako se navodi, nju je u prodavnici vrijeđala jedna žena i strgnula joj burku s lica, prenosi AP.

Nakon izlaska iz prodavnice žena je nastavila pratiti muslimanku uzvikujući parole protiv stranaca, zbog čega ju je uhapsila policija.

Odluka parlamenta

Prošle godine njemački parlament odobrio je vladin prijedlog da se zabrani da javni službenici u školama, sudovima i drugim institucijama prekrivaju lice, dok su antiislamske grupe u Njemačkoj tražile da se ta zabrana odnosi na sve.

Podrška zabranama potpunog pokrivanja lica sve je veća u Evropi od 2011, kad je Francuska uvela takav zakon, a potom su uslijedili zakoni u Belgiji, Bugarskoj, Holandiji i dijelovima Švicarske. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.