Beogradski mediji: Udruženi zločinački pothvat, Tuđman na čelu

Izricanje presude u ICTY-u mnogi beogradski internetski portali pratili su direktno na svojim blogovima (Al Jazeera)

Beogradski elektronski mediji i internetski portali dnevnih listova prenijeli kao udarnu vijest da je u Hagu prekinuto izricanje presude u slučaju Prlić i ostali jer je Slobodan Praljak navodno popio otrov u sudnici, nakon što mu je potvrđena presuda na 20 godina zatvora.

Beogradski mediji s velikom pažnjom, a pojedini i direktno, prate izricanje presude u slučaju Prlić i ostali, a već je nekoliko minuta ranije kao udarna vijest objavljena i ocjena Žalbenog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o postojanju hrvatskog udruženog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova Bosne i Hercegovine.

“Haški sud potvrdio: Udruženi zločinački pothvat, Tuđman na čelu”, “Postojao je zločinački pothvat optuženih Hrvata”, “Potvrđeno postojanje zločinačkog pothvata u slučaju Prlić i ostali”… neki su od naslova kojima beogradski elektronski mediji izvještavaju o ocjeni Žalbenog vijeća ICTY-a u okviru žalbene presude bosanskohercegovačkoj šestorici.

Direktan prenos izricanja presude

“Tribunal u Haagu potvrdio je postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja delova Bosne i Hercegovine”, “Tuđman na čelu udruženog zločinačkog pothvata – Prliću potvrđena kazna od 25 godina”, “Presuda za stvaranje ‘velike Hrvatske’ – Potvrđen udruženi zločinački pothvat sa Tuđmanom na čelu”… istaknuli su beogradski listovi Večernje novosti, Blic i Kurir.

Izricanje presude u ICTY-u mnogi beogradski internetski portali pratili su direktno na svojim blogovima, izvještavajući na nekoliko minuta o zbivanjima u sudnici.

Izvor: Agencije