Oglasi

Beogradski mediji: Udruženi zločinački pothvat, Tuđman na čelu

Mnogi srbijanski mediji događaje sa suđenja Prliću i ostalim pred Haškim tribunalom prate pod kvalifikacijom 'hitno'.
Izricanje presude u ICTY-u mnogi beogradski internetski portali pratili su direktno na svojim blogovimaAl Jazeera

Beogradski elektronski mediji i internetski portali dnevnih listova prenijeli kao udarnu vijest da je u Hagu prekinuto izricanje presude u slučaju Prlić i ostali jer je Slobodan Praljak navodno popio otrov u sudnici, nakon što mu je potvrđena presuda na 20 godina zatvora.

Beogradski mediji s velikom pažnjom, a pojedini i direktno, prate izricanje presude u slučaju Prlić i ostali, a već je nekoliko minuta ranije kao udarna vijest objavljena i ocjena Žalbenog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o postojanju hrvatskog udruženog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova Bosne i Hercegovine.

"Haški sud potvrdio: Udruženi zločinački pothvat, Tuđman na čelu", "Postojao je zločinački pothvat optuženih Hrvata", "Potvrđeno postojanje zločinačkog pothvata u slučaju Prlić i ostali"... neki su od naslova kojima beogradski elektronski mediji izvještavaju o ocjeni Žalbenog vijeća ICTY-a u okviru žalbene presude bosanskohercegovačkoj šestorici.

Direktan prenos izricanja presude

"Tribunal u Haagu potvrdio je postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja delova Bosne i Hercegovine", "Tuđman na čelu udruženog zločinačkog pothvata - Prliću potvrđena kazna od 25 godina", "Presuda za stvaranje 'velike Hrvatske' - Potvrđen udruženi zločinački pothvat sa Tuđmanom na čelu"... istaknuli su beogradski listovi Večernje novosti, Blic i Kurir.

Izricanje presude u ICTY-u mnogi beogradski internetski portali pratili su direktno na svojim blogovima, izvještavajući na nekoliko minuta o zbivanjima u sudnici.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.