Beograd: Traže ostavke zbog rušenja u Savamali

Protest zbog rušenja u Savamali, u organizaciji Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd”, održan je u subotu u glavnom gradu Srbije, četvrti put u dva mjeseca, a učesnici su ponovili zahtjeve za odgovornost nadležnih, prenosi agencija Tanjug.

Okupljenim građanima ispred Skupštine grada Beograda obratili su se novinar Miloš Vasić, Željko Stanetić iz Vojvođanskog građanskog centra, kao i Natalija Simović i Radomir Lazović iz Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd”.

Okupljeni zahtjevaju ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog, predsjednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića, ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića, vršioca dužnosti direktora policije Vladimira Rebića i načelnika komunalne policije Nikole Ristića.

Niko nije odgovarao

Učesnici su imali pištaljke i nosili transparente “Savamala nije šala”, “U potrazi za državom”, “Ko se boji Malog još”, “Padaj masko i nepravdo”, “Ndm Bgd”…

Učesnici protesta uputili su se potom preko Brankovog mosta ka Palati Srbije, gdje je, kako su rekli, sjedište Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i gdje “sede odgovori i odgovorni”.

Iako je mandatar za sastav vlade Srbije Aleksandar Vučić još prije tri sedmice izjavio kako su za taj incident odgovorne gradske vlasti, još niko nije odgovarao.

Izvor: Al Jazeera i agencije