Oglasi

Beograd: Radikali pokušali probiti kordon policije

Pripadnici SRS-a pokušali su zaustaviti održavanje festivala "Miredita-Dobar dan" koji se održava u Centru za kulturnu dekontaminaciju.
Šešelj se obratio svojim pristalicama rekavši im da su oni kao srpske patriote zaustavljeni u centru BeogradaTanjug

Grupa pripadnika Srpske radikalne stranke pokušala je večeras da probije kordon policije ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju gdje se održava festival "Miredita - Dobar dan", ali je policija efikasno spriječila taj njihov pokušaj, prenosi Tanjug.

Ispred zgrade u kojoj je postavljena izložba nalazi se kordon policije, a radikali su prvobitno stali na desetak metara, a zatim i probali da se "probiju" do zgrade.

Nakon toga pripadnici SRS-a počeli su da psuju i vrijeđaju policiju ali i da "prozivaju" najviše državne funkcionere. 

Obraćanje Vojislava Šešelja

Poslije incidenta s policijom, pojavio se lider radikala Vojislav Šešelj, koji se obratio svojim pristalicama rekavši im da su oni kao srpske patriote zaustavljeni u centru Beograda, "umesto da zajedno s policijom sprečavaju ovu bruku i otvaranje festivala". 

Navodeći da u goste s Kosova nisu došli ljudi koji priznaju ustav te da su ih pozvali oni koji su ga odavno priznali kao nezavisnu državu, Šešelj je poručio da "izdaja u Srbiji nikad nije dugo trajala i da će doći vreme kad će svi da odgovaraju zbog toga". 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.