Benedi Ðukanović nakon predaje prebačen u KPZ Tunjice

Ðukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović (MUP RS)

Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, stigao je u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Tunjice kod Banje Luke, javlja sarajevski portal Klix.

S obzirom na to da je bio u bjekstvu i da mu je ranije određen pritvor, Đukanovića su pripadnici specijalne policije u četvrtak prebacili u KPZ Tunjice.

Direktor Policije RS-a Darko Ćulum rekao je da će ga tužilac saslušati odmah po ulasku u KPZ Tunjice.

Istaknuo je da za sada nemaju informacije gdje je Đukanović bio u periodu poslije ubistva.

“Da smo znali gdje je bio, mi bismo ga uhapsili”, rekao je Ćulum.

Ðukanović, za kojim je bila raspisana potjernica zbog ubistva banjalučkog biznismena, predao se sarajevskoj policiji u srijedu oko 22 sata, potvrđeno je ranije za portal Klix u MUP-u sarajevskog kantona. 

Nakon što se predao izvršena je njegova predaja pod nadzor Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Đukanović, koji se u bjekstvu nalazio od 22. aprila dobrovoljno se predao u Policijskoj stanici Ilidža gdje je ispitan. Po njega su ubrzo stigli službenici MUP-a Republike Srpske iz Istočnog Sarajeva koji su potom preuzeli nadzor nad osumnjičenim.

Ubistvo Slaviše Krunića

Ðukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša.

Smrtno je stradao i jedan od napadača, Željko Kovačević.

Trećem učesniku u napadu Emiliju Baldu ranije je određen pritvor.

Đukanović evidentiran nakon ubistva

U okviru istrage uhapšen je radnik firme “Sector security” Rodoljub Gajić iz Banje Luke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, za kojeg se sumnja da je odavao informacije ubicama.

Đukanovića je policija čak i evidentirala nakon ubistva, ali nije uhapšen jer potjernica nije bila zvanično raspisana niti se on dovodio u vezi s ubistvom.

Izvor: Agencije