Oglasi

Bellucci u Beogradu otvorila 45. Fest

Na međunarodnom filmskom festivalu do 5. marta bit će premijerno prikazano 95 filmova.
U glavnom takmičarskom programu bit će prikazano 15 filmova iz Hrvatske, Grčke, Rusije, Holandije, Iraka, Slovenije, Irana, Izraela...Tanjug

"Dragi Beograde, festival je otvoren" - tim je riječima na srpskom jeziku Monica Bellucci u Beogradu otvorila 45. Međunarodni filmski festival - Fest, u okviru kojeg će do 5. marta biti premijerno prikazano 95 filmova.

U glavnom takmičarskom programu bit će prikazano 15 filmova iz Hrvatske, Grčke, Rusije, Holandije, Iraka, Slovenije, Irana, Izraela, Češke, Italije, Francuske i s Islanda, dok u nacionalnoj selekciji "Srpski film" publiku očekuje sedam ostvarenja, među kojima dva premijerno, Rekvijem za Gospođu J. Bojana Vuletića i Afterparty Luke Bursaća.

Treći takmičarski program "Granice", posvećen subverzivnim i art filmovima, obuhvatit će osam ostvarenja koja, prema riječima selektora Mladena Ðorđevića, pokazuju "brisanje granica između dokumentarnog i igranog filma".

Preminuli velikani filma

Fest je podsjetio i na one koji su decenijama stvarali magiju pokretnih slika, a koji su preminuli: Velimira Batu Živojinovića, Dragana Nikolića, Milorada Mandića Mandu, Marinka Madžgalja, Miru Stupicu, Ðorđa Jelisića, Mihaila Zaverla, Krstu Škanatu, ali i kolažom inserata najavio program koji publiku očekuje narednih dana.

Prethodno su dodijeljene nagrade "Beogradski pobednik" glumcu i režiseru Ljubiši Samardžiću za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i španskom režiseru Carlosu Sauri za dosadašnje stvaralaštvo.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.