Begović: Imamo karakter uprkos porazima

Begović smatra da je ekipa u dobrom stanju uprkos subotnjem porazu u Premier ligi od Evertona (1:3) (EPA)

Golman nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i trofejnog engleskog kluba Chelseaja Asmir Begović siguran je kako u timu „Plavaca“ ima dovoljno kvalitete i karaktera da promijene tok loših rezultata već u srijedu navečer kada će igrati meč Lige europskih prvaka protiv izraelskog Maccabija iz Tel Aviva.

Begović je u ponedjeljak za zvaničnu internetsku stranicu kluba istakao kako smatra da je ekipa u dobrom stanju uprkos subotnjem porazu u Premier ligi od Evertona (1:3).

„Ponovo smo upisali loš rezultat. Stvari očito nam ne idu na ruku, bio je veoma nezgodan dan. Znali smo da će to biti težak test za nas – gostovanje na Goodisonu nikada nije lako. Stalno su dobro igrali, testirali nas i postizali golove u pravo vrijeme, a mi to nismo uradili“, istakao je on.

„Nemamo vremena da se žalimo. Moramo se sabrati i gledati naprijed ka utakmici u srijedu. Mi imamo karakter, a i dosta različitih izazova.“

Pritisak na ostale

Dodao je kako su nogometaši Chelseaja svjesni da čine kvalitetan tim, te da imaju dosta izazova.

„Znamo da smo kvalitetna ekipa i sada nam treba dobar nastup i dobar rezultat protiv Maccabija. To bi nam dalo poticaj za sve bolje igre“, istakao je bosanskohercegovački reprezentativac.

Ističe kako tim sa Stamford Bridge zna svoje mogućnosti.

„Ova ekipa je i ranije pokazala kako može uraditi sve da uđe u seriju dobrih rezultata, popeti se na vrh i stvarati pritisak na ostale timove.“

Begović je ovog ljeta stigao u Chelsea iz Stoke Cityja kao rezerva za belgijskog reprezentativca Thibauta Courtoisa koji će narednih mjeseci pauzirati zbog povrede, pa će mrežu ‘Plavaca’ čuvati bh. golman.

Izvor: Agencije