Oglasi

Bečki 'Rapid' će kazniti Ljubičića zbog napada na džamiju u Kiseljaku

Generalni direktor kluba Fredy Bickel obećao je da će Ljubičić biti disciplonski sankcionisan zbog bacanja pivskih flaša na Gradsku džamiju u Kiseljaku.
Austrijski fudbaler se javno izvinio nakon što je snimljen nadzornim kameramaderstandard.at / Sreenshot

Svjetski mediji su prenijeli lokalnu vijest kako su austrijski fudbaleri bh. porijekla snimljeni nadzornim kamerama kako vandaliziraju džamiju u Kiseljaku.

Dejan Ljubičić, fudbaler Rapida iz Beča, koji bilježi 14 nastupa u tamošnjoj Bundesligi, i Danijel Sudar također državljanin Austrije koji igra niželigaški fudbal, privedeni su nakon što je utvrđeno da su bacali pivske flaše na Gradsku džamiju u Kiseljaku.

„Austrijski fudbaler se javno izvinio nakon što je snimljen nadzornim kamerama kako baca flaše piva na džamiju“, naslov je vijesti u Indepedentu.

„Ne znam šta me je spopalo, mogu samo reći da mi je žao za ovakvu grešku“, poručio je fudbaler Rapida.

 

Disciplinske mjere

Generalni direktor kluba Fredy Bickel u međuvremenu je obećao da će Dejan Ljubičić biti disciplinski sankcionisan zbog ovog događaja.

„Takvo ponašanje je apsolutno neoprostivo za igrača Rapida koji bi mogao poslužiti kao uzor. Razgovarat ćemo sa Ljubičićem kada se vrati sa odmora, jasno je i da će dobiti kaznu od kluba“, poručio je Bickel, prenosi austrijski dnevnik Standard.

Glavni imam u Kiseljaku Kenan ef. Bajrić i predsjednik Medžlisa Nermin Merhemić su prihvatili izvinjenje i u razgovoru sa mladićima poručili im da će biti najbolje da ne ponavljaju ovakva djela i da će to pomoći u poboljšanju odnosa.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.