Oglasi

BBI centar: Uhapšena osoba zbog lažne dojave

Pripadnici MUP-a KS lišili su slobode S.M. (rođenog 1990.) zbog lažne dojave o bombi u BBI Centru u Sarajevu.
Dojava je stigla oko 12 sati u petakAl Jazeera

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u petak oko 16 sati uhapsili su S.M. rođenog u Sarajevu 1990. godine, gdje je i nastanjen, zbog osnovane sumnje da je uputio lažnu dojavu o postavljenoj bombi u BBI Centru, potvrđeno je Feni u MUP-u KS.

Kod S.M. su pronađeni materijalni dokazi koju potvrđuju izvršenje krivičnog djela, pa je "pritisnut" dokazima priznao da je on uputio lažnu dojavu o postavljanju bombe u BBI Centru.

Nakon kriminalističke obrade, S.M. će biti smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode u MUP-u KS, a u subotu će biti predat kantonalnom Tužilaštvu.

Dojava o bombi postavljenoj u BBI centru u Sarajevu u petak bila je lažna, potvrđeno je ranije agenciji Anadolija u MUP-u KS.

BBI centar ponovo je otvoren, nakon što je ekipa za Kontradiverzionu zaštitu MUP-a KS u petak poslijepodne pregledala sve prostorije unutar zgrade.

Raniji incident


Novinari Al Jazeere nastavili rad iz obližnjeg kafića

Nešto prije 12 sati, nepoznata osoba dojavila je da je u BBI centru postavljena eksplozivna naprava, rekao je ranije glasnogovornik MUP-a Irfan Nefić.

Nefić je istakao da je odmah nakon dojave o bombi na mjesto događaja upućena ekipa MUP-a Kantona Sarajevo, koja pretražuje objekat u kojem se nalazi i redakcija Al Jazeere Balkans.

Svi posjetioci i zaposlenici bili su evakuirani.
 
Dojava o bombi u BBI centru upućena je i 26. jula 2012. godine, međutim, nakon evakuacije radnika i posjetitelja BBI centra, utvrđeno je da je riječ o lažnoj dojavi.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.