Baždarević objavio spisak, nekoliko novih imena

Na spisku nema Spahića, kapitena Džeke, Lulića i Medunjanina (Arhiva)

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević objavio je u četvrtak spisak reprezentativaca na koje računa za predstojeće dvije utakmice te reprezentacije.

Bosna i Hercegovina nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. utakmicom protiv Gibraltara, koja će biti odigrana 25. marta na stadionu Bilino polje u Zenici.

Na spisku nema Emira Spahića, koji trenutno nema klub, kapitena Edina Džeke (nema pravo nastupa protiv Gibraltara zbog crvenog kartona), Senada Lulića (dva žuta) i Harisa Medunjanina (karijeru nastavio u SAD-u).

Prvi put Baždarević će računati na Kenana Kodru, napadača Osasune, Darija Dumića, štopera Nijmegena, i Amera Gojaka, prvotimca Dinama.

Prijateljska utakmica s Albanijom

Tri dana kasnije “Zmajevi” će u prijateljskoj utakmici u Elbasanu odmjeriti snage s reprezentacijom Albanije.

Selektor bh. državnog tima objavio je spisak nogometaša za susret sa Gibraltarom, na kojem se nalaze 24 nogometaša, ali tu su još četiri rezerve u slučaju da se neko od igrača sa glavnog spiska povrijedi.

Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić

Odbrana: Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Dumić, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović

Vezni red: Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Milićević, Rade Krunić

Napad: Vedad Ibišević, Riad Bajić, Armin Hodžić, Kenan Kodro, Milan Đurić

Izvor: Agencije