Basha optužuje Ramu za krađu milijardi eura

Lulzim Basha
Lulzim Basha je poručio da Edi Rama mora otići s vlasti kako bi se oslobodila Albanija (EPA)

Lider albanske oporbe Lulzim Basha iz Demokratske stranke u utorak je, u novoj video poruci na Facebooku, optužio premijera Albanije Edija Ramu za goleme krađe.

“Edi Rama je umjetnik za prevaru. Sve što je obećao, sve što je rekao – laž je u cilju da krade… Edi Rama i njegovi oligarsi – lopovi nisu ostavili ništa za obične građane… Oni ne dozvoljavaju nikome da kreira, konkurira, gradi”, optužio je Basha aktualnog premijera, kako prenosi TV Sitel.

Kako navodi, Rama je s obitelji i prijateljima u šest godina ukrao milijarde eura, javlja Tanjug.

“Oni se bogate, dok je običan i nezaštićen svijet sve siromašniji. Svaka treća albanska obitelj nema što jesti, jer je njihov novac pokrao Rama”, naveo je Basha i poručio da Rama mora otići s vlasti kako bi se oslobodila Albanija.

Protesti i Ramina pobjeda na izborima

Albanska oporba tijekom godine održala je niz prosvjeda “ujedinjene oporbe”, a njezin čelnik Lulzim Basha intenzivno je ponavljao kako neće odustati od zahtjeva za Raminom ostavkom, formiranja prijelazne vlade i raspisivanjem prijevremenih parlamentarnih izbora.

Na nedavnim lokalnim izborima u Albaniji u 57 od ukupno 61 albanske općine pobijedili su načelnici i odborničke liste vladajuće Socijalističke stranke Edija Rame.

Na izborima nije sudjelovala najveća oporbena Demokratska stranka, koja je pozvala na bojkot izbornog procesa.

Izvor: Agencije