Barca i Atletico u polufinalu Kupa kralja

Messi pogodio u 80. minuti za konačnih 4:2 i plasman Barcelona u polufinale (Getty Images)

Nogometaši Barcelone zakazali su u polufinalu španskog Kupa kralja duel sa velikim rivalom, Realom iz Madrida, nakon što su u četvrtfinalu u četvrtak navečer eliminirali ekipu Malage ukupnim rezultatom 6:4.

Katalonci su na gostovanju slavili protiv Malage rezultatom 4:2 i prošli dalje nakon što je prvi meč na Nou Campu završen neriješeno 2:2. Andalužani se nisu lako predali i do 20 minuta prije kraja imali su aktivan remi (2:2).

Činilo se da je na pomolu drama, međutim, sve nade domaćina srušio je španski reprezentativac Andres Iniesta za novo vođstvo Barce, a uspjeh gostiju, koji brane trofej, samo je ovjerio Argentinac Lionel Messi četiri minute kasnije.

Remi u gostima

Ranije u četvrtak u polufinale se plasirao Atletico Madrid, remijem u gostima protiv Betisa (1:1) poslije pobjede kod kuće u prvom meču od 2:0.

Prolaz među četiri najbolja tima u srijedu su izborili Real Madrid i Sevilla.

Rezultati: Malaga – Barcelona 2:4 (Joaquin 12, Santa Cruz 68 – Pedro 8, Pique 49, Iniesta 76, Messi 80), Betis – Atletico Madrid 1:1 (Molina 90 penal – Costa 45)

U prvim polufinalnim utakmicama Kupa kralja sljedeće sedmice sastaju se Atletico Madrid – Sevilla i Real Madrid – Barcelona.

Izvor: Agencije