Bannon: Kina je prijetnja Zapadu a ne Rusija

Bannon u Italiji radi na ujedinjenju birača nacionalista pred izbore za Evropski parlament 22. maja (EPA)

Bivši savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa izjavio je da je “otrovna” atmosfera koja je nastala u Washingtonu tokom istrage o ruskom mješanju u američke predsjedničke izbore 2016. unazadila napore da se zajedno sa Rusijom ujedini “judeo-kršćanski zapad”.

Steve Bannon, bivši glavni strateg Bijele kuće u razgovoru sa novinarima u Rimu izjavio je da je Kina, a ne Rusija osnovna prijetnja Zapadnom svijetu, prenosi AP.

‘Ometajući proces’

Bannon koji u Italiji radi na ujedinjenju birača nacionalista pred izbore za Evropski parlament 22. maja, pohvalio je rad specijalnog istražitelja Roberta Mullera čija je istraga pokazala da izborni štab američkog predsjednika Donalda Trumpa nije sarađivao sa Rusima, ali je cijeli taj proces opisao kao ometajući.

“Na kraju moramo ujediniti judeo-kršćanski zapad, a Rusija je dio toga, a sada će to potrajati još mnogo, mnogo decenija”, rekao je Bannon.

Bannon, koji je katolik, također je napao papu Franju koji je često pozivao na prihvatanje i saosjećanje prema migrantima, rekavši da bi on trebao više da se fokusira na popravljanje stanja u crkvi zbog optužbi za seksualna zlostavljanja i da se drži izvan politike, prenosi agencija.

Izvor: Agencije