Banja Luka: Na donatorskoj večeri prikupljeno 720 hiljada eura

Vlada Srbije donirala je 250.000 eura za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja (Tanjug)

U Banjoj Luci večeras je održana donatorska večer u okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, tokom koje je prikupljeno više oko 720 hiljada eura, dok je humanitarni broj 1411 pozvan više od 72 hiljade puta.

Ova akcija se godinama održava pod pokroviteljstvom predsjednika bh. entiteta Republika Srpska.

Sredstva prikupljena ove godine bit će iskorištena za nabavku robotike za oporavak djece sa poremećajima kretanja.

Donatorskoj večeri prisustvovali su predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijeri RS-a i Srbije Radovan Višković i Ana Brnabić, kao i ministri u dvije vlade.

Podrška projektima

Manifestaciji su prisustvovali i gradonačelnici i načelnici gradova i opština Republike Srpske, kao i predstavnici kulturnog, javnog, društvenog i akademskog života RS-a i Srbije.

Vlada Srbije donirala je 250.000 eura za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će na taj način Vlada Srbije doprinijeti da se osigura tretman deci sa poremećajem kretanja.

Brnabić je rekla da je ponosna što je dio tima Aleksandra Vučića koji, kako je istakla, kroz djela, a ne samo riječi, najkonkretnije do sada podržava narod u Republici Srpskoj i na najbolji način gradi posebne veze RS i Srbije, prenosi agencija Beta.

Prema njenim riječima, Srbija je od 2014. godine u tom bh. entitetu podržala projekte ukupne vrijednosti 21.750.000 eura, a samo u ovoj godini donirala je RS-u devet miliona eura.

Izvor: Agencije