Oglasi

Banja Luka: Četiri godine zatvora zbog napada na novinara

Sudsko vijeće Okružnog suda smatra da je kazna odgovarajuća, s obzirom na surovost tokom napada na javnom mjestu.

Četiri godine zatvora za pokušaj ubistva novinara u Banjoj Luci

Marko Čolić (32) osuđen je u petak na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjoj Luci smatra da je kazna odgovarajuća s obzirom na to da je prilikom izvršenja tog krivičnog djela ispoljena surovost na javnom mjestu, što je izazvalo uznemirenje javnosti.

Pedsjednik Sudskog vijeća Branimir Jukić je podsjetio da se za ubistvo može izreći najmanja kazna od pet godina, a za pokušaj ubistva i manja.

"Zbog toga smo cijenili da je kazna od četiri godine dovoljna", kazao je on obrazlažući presudu.

Pretukli ga metalnim šipkama

U presudi je navedeno da je utvrđeno da na teleskopskoj palici, kojom su Kovačeviću nanesene teške tjelesne povrede, postoje Čolićevi DNK tragovi.

Jukić je potvrdio da je na presudu moguće podnijeti žalbe, što je odbrana i najavila.

Kovačević je brutalno pretučen u augustu prošle godine.

Pred zgradom u kojoj stanuje sačekala su ga dvojica nepoznatih muškaraca, koji su ga po povratku sa radnog zadatka pretukli metalnim šipkama u Banjoj Luci.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.