Bajević preuzeo Atromitos, Petković Lazio

Petković je s Laziom potpisao dvogodišnji ugovor (Reuters)

Proslavljeni bosanskohercegovački stručnjak i bivši nogometaš mostarskog Veleža Dušan Bajević novi je trener grčkog prvoligaša Atromitosa, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Bajević (63) je jedan od najuspješnijih trenera u Grčkoj, gdje drži rekord od 393 pobjede, 137 neriješenih utakmica, dok su timovi na čijem je čelu bio upisali 102 poraza.

“Dogovorio sam saradnju sa Atromitosom, klubom koji ima savršenu organizaciju i uslove rada, što je nezamjenjivo”, izjavio je bh. stručnjak, koji je na ovom mjestu zamijenio Giorgosa Donisa.

Bajević je predvodio AEK do titula prvaka Grčke 1989, 1992, 1993. i 1994. godine, da bi sa uspjesima nastavio u komšijskom Olympiakosu, s kojim je bio najbolji u grčkom šampionatu 1997, 1998, 1999. i 2005. godine.

Atinski AEK je vodio i do osvajanja Kupa Grčke 1996. godine, a isto takmičenje je osvajao i s Olympiakosom (1999. i 2005) te sa PAOK-om 2001. godine.

Švicarsko iskustvo

Sredinu je promijenio još jedan bh. trener.

Bivši igrač Sarajeva Vladimir Petković preuzeo je rimski Lazio nakon što je Edy Reja odlučio odstupiti sa te dužnosti uprkos uspješnoj sezoni u italijanskoj Seriji A.

Petković, koji je kratko vrijeme sjedio na trenerskoj klupi švicarskog Siona ove godine, nema iskustva vođenja kluba u Italiji, a do sada je većinom vodio nogometne klubove iz Švicarske.

Jedini izuzetak mu je bio turski Samsunspor.

Lazio je prije tri godine gotovo ispao u drugu ligu, onda ga je preuzeo Reja i odveo ga u Evropu, a u protekloj mu je sezoni zamalo izmakao nastup u Ligi prvaka, jer je prvenstvo završio na četvrtom mjestu.

Petković je s Laziom potpisao dvogodišnji ugovor.

Izvor: Agencije