Oglasi

Bahrein želi mir s Izraelom

Ministar vanjskih poslova Bahreina Khalid bin Ahmed Al Khalifa kaže da je Izrael zemlja koja treba i dalje postojati.
U Bahreinu je u srijedu završena dvodnevna konferencija o bliskoistočnoj kriziEPA

Ministar vanjskih poslova Bahreina Khalid bin Ahmed Al Khalifa izjavio je u srijedu da je Izrael zemlja koja treba i dalje postojati, napominjući da njegova zemlja želi mir s Izraelom.

Bin Ahmed je tokom ekonomskog samita o Palestini u Manami, glavnom gradu Bahreina, za list Times of Israel kazao da je "Arapska mirovna inicijativa" bila dobar nacrt za normalizaciju odnosa između Izraela i zemalja u regiji.

Podsjetio je da su arapske zemlje 2002. godine Izraelu predložile "Arapsku mirovnu inicijativu", ali da je izraelska vlada odbacila takav prijedlog, prenosi Anadolija.

Osuda palestinskih vlasti

Pozvao je ovaj put Izrael da ih, ukoliko imaju određene prijedloge, podijele s arapskim liderima.

"Dođite i razgovarajte s nama. Recite nam nešto o svojim prijedlozima", kazao je Bin Ahmed.

U Bahreinu je u srijedu završena dvodnevna konferencija koju su o bliskoistočnoj krizi organizirali Bahrein i Sjedinjene Američke Države, a koju su oštro osudile palestinske vlasti.

Skup je slovio za prvi korak u predstavljanju američkog plana za rješenje palestinsko-izraelskog konflikta, kojeg američki predsjednik Donald Trump naziva "Sporazumom stoljeća".

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.