Bagdad: U dva samoubilačka napada deseci mrtvih i ranjenih

Irak, Bagdad, Napad, Automobil bomba
Eksplozija je pogodila glavni šijitski okrug Jamilu (Reuters)

U dva samoubilačka napada u Bagdadu u većinski šiitskim područjima grada u nedjelju, poginulo je najmanje 19 osoba, a deseci su ranjeni.

Nakon napada automobilom bombom na tržnicu u okrugu Jamili, drugi bombaš samoubojica raznio se na prepunoj tržnici u istočnom dijelu iračke prijestolnice, pri čemu je ubijeno najmanje sedam ljudi i ranjeno blizu 10 osoba.

Iračka policija i medicinske službe priopćili su da se napad dogodio u većinski šiitskom kvartu Baladiyat.

To je bio drugi napad u nedjelju u glavnom gradu Iraka. Najmanje 12 osoba ubijeno je, a 50 drugih ranjeno u prvom samoubilačkom napadu auto-bombom, izvijestili su medicinski i sigurnosni izvori.

Odgovornost za ovu eksploziju preuzela je oružana skupina Islamska država Irak i Levant, prenosi Tanjug agenciju Reuters.

Serija napada

Najnoviji među krvavim napadima počinjenim u Iraku izveo je samoubojica koji je aktivirao eksploziv u svojem automobilu na ulazu u glavnu tržnicu s voćem i povrćem u iračkom glavnom gradu.

Eksplozija je pogodila glavni šijitski okrug Jamilu, rekli su izvori.

Automobil bomba ekplodirao je na zelenoj tržnici, priopćili su policijski i medicinski izvori.

U nizu napada počinjenih u iračkoj prijestolnici i drugim gradovima u tjedan dana ubijeni su deseci ljudi, prenosi Hina.

Za nekoliko tih napada odgovornost je preuzeo ISIL, koji je pod sve većim pritiskom zbog ofenzive na Mosul, njihovo zadnje veliko uporište u Iraku.

Izvor: Agencije