Oglasi

Avion s Gruevskim prinudno sletio u Cirihu

Avion makedonske vlade, prinudno sletio na ciriški aerodrom i trenutno se nalazi na popravci u njemačkom gradu Nirnbergu.
Premijer Gruevski i svi ostali putnici u avionu su dobro, a cio slučaj se istražujeReuters, Arhiv

Vladin avion kojim putuje državna makedonska delegacija predvođena premijerom Nikolom Gruevskim, vraćajući se iz Strazbura, prinudno je sletio u Cirihu.

Glasnogovornik Vlade Republike Makedonije Aleksandar Gjorgjiev,  izjavio je kako je premijer Gruevski i njegovi saradnici u dobrom zdravstvenom stanju, a nadležne službe će poduzeti sve potrebne akcije za utvrđivanje činjenica koje su dovele do prinudnog slijetanja.

"Prema prvim informacijama, mogu potvrditi da se u povratku iz Strazbura dogodio defekt na avionu u kojem je bio premijer Gruevski sa svojim saradnicima, nakon čega je avion prinudno sletio u Cirihu", izjavio je Gjorgjijev.

Istraga slučaja

Avion se trenutno nalazi na popravci u njemačkom gradu Nirnbergu.

Premijer Gruevski i svi ostali putnici u avionu su dobro, a cijeli slučaj se istražuje, rekao je glasnogovornik Gjeorgjijev.

Prema njegovim riječima, najvjerovatnije se desila dekompresija aviona koji je star osam godina.

"Prema informacijama koje imam, putnici u avionu kažu da se čuo jak zvuk, nakon čega je došlo do poremećaja unutrašnjeg pritiska. Pilot je pokušao smanjiti visinu kako bi smanjio pritisak i po protokolu u ovakvim situacijama da avion sleti na najbliži aerodrom", pojašnjava glasnogovornik vlade.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.