Oglasi

Australija objavljuje nalaze o propustima koji su izazvali epidemiju

Nadležni su u martu odobrili iskrcavanje 2700 putnika sa međunarodnog kruzera u luku u Sydneyju.
Istražuju se događaju koji su doveli do iskrcavanja 2.700 putnika sa kruzera 'Ruby Princess' 17. marta, nakon čega je virus dramatično brzo počeo da se širiEPA

Prema zvaničnim najavama, danas bi javnost u Australiji trebalo da bude upoznata sa rezultatima istrage o mogućim propustima nadležnih, koji su u martu odobrili iskrcavanje 2700 putnika sa međunarodnog kruzera u luku u Sydneyju.

Poslije toga je počelo alarmantno širenje korona virusa sa više od 600 slučajeva zaražavanja i 20 preminulih COVID pacijenata.

Smrtonosni drugi talas

Nadležni u državi New South Wales osnovali su istražnu komisiju, zaduženu da istraži događaje koji su doveli do iskrcavanja 2700 putnika sa kruzera "Ruby Princess" 17. marta, nakon čega je virus dramatično brzo počeo da se širi, izvještava Reuters, prenosi Tanjug.

Epidemija u Australiji je tokom prvog talasa relativno uspješno držana pod kontrolom, ali se drugi talas koji je proglašen u junu pokazao kao daleko smrtonosniji.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.