Oglasi

Australija i Južna Koreja traže podizanje dobne granice za Olimpijske igre

Zatraženo je podizanje granice sa 23 na 24 godine kako bi igrači koji su izborili nastup na Igrama mogli na njima i učestvovati.
Južna Koreja izborila je nastup u Tokiju osvojivši titulu azijskog prvaka za igrače do 23 godine, pretežno se oslanjajući na igrače rođene 1997.EPA

Australski i Južnokorejski nogometni savez zatražili su od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) podizanje gornje dobne granice za nastup na nogometnom turniru na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. s 23 na 24 godine kako bi igrači koji su izborili nastup na Igrama mogli na njima i učestvovati.

Budući da su Igre trebale biti održane od 24. jula do 9. augusta ove godine, na njima su mogli nastupiti nogometaši rođeni nakon 1. januara 1997. uz po tri starija igrača, prenosi Hina.

Ulaganje u ekipu

"U našu olimpijsku ekipu uložili smo mnogo truda i novca. Gradili smo je dugo i ne bi bilo pošteno da većina igrača na kraju ne bi mogla ostvariti svoj san o nastupu na Igrama", izjavio je izvršni direktor Australskog nogometnog saveza (FFA) James Johnson.

"Molimo vas za preduzimanje koraka koji bi osigurali nastup igračima koji su osigurali plasman na Olimpijske igre", stoji u pismu Južnokorejskog nogometnog saveza (KFA) MOO-u.

Južna Koreja izborila je nastup u Tokiju u januaru ove godine osvojivši titulu azijskog prvaka za igrače do 23 godine, pretežno se oslanjajući na igrače rođene 1997.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.