Oglasi

Atletika: Rusija nema novca za kaznu

Ruski dužnosnici tvrde da ne mogu platiti šest miliona dolara za dopinške prekršaje zbog pandemije korona virusa.
Ako Rusi ne plate, bit će suspendirana odredba koja nekim ruskim atletičarima dopušta natjecanjaReuters

Rusija je propustila rok za plaćanje više od šest miliona dolara Svjetska atletika, zbog kazni i troškova u vezi s dopinškim prekršajima, a predsjednik Atletskog saveza Rusije Jevgenij Jurčenko kazao je "kako novca nema zbog pandemije korona virusa".

Rekao je kako bi Svjetska atletika, bivša Međunarodna atletska federacija (IAAF), trebala razmotriti kaznu zbog teške ekonomske situacije u kojoj se našla i Rusija.

Tražili dodatni rok za isplatu

Ruski ministar sporta Oleg Maticin kazao je da je Savez tražio dodatni rok za isplatu, a najavio je da će se obratiti posebnim pismom i Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK).

Svjetska atletika u martu je objavila da Rusija mora platiti ili će suspendirati odredbu koja nekim ruskim atletičarima dopušta natjecanja.

S takvim statusom su ruski atletičari prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojili šest medalja, uključujući i dva zlata.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.