Arrizabalaga odbio zamjenu, pa namignuo kameri

Golman Chelseaja Kepa Arrizabalaga odbio je napustiti teren, već je ostao u igri (EPA)

Manchester City osvojio je trofej engleskog Liga kupa, pošto je na londonskom stadionu Wembley u nedjelju navečer savladao Chelsea boljim izvođenjem penala.

Nakon što poslije 120 minuta borbe nije bilo golova, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, u kojem su uspješni bili fudbaleri Cityja. Završilo je 4:3, uz dva promašena jedanaesterca Chelseaja.

No, ono o čemu se nakon meča podjednako govorilo je farsa na isteku 120. minute, kada je golman Chelseaja Kepa Arrizabalaga odbio biti zamijenjen.

Sarrijev izljev bijesa

Menadžer Cityja Maurizio Sarri želio je zamijeniti španskog golmana, koji se, kako se činilo, lakše ozlijedio pri kraju susreta, te igru uvesti Willyja Caballera, koji bolje brani jedanaesterca, no, Arrizabalaga je odbio izvršiti odluku trenera, već je ostao na terenu.

Nakon toga, gledaoci na Wembley bili su svjedoci Sarrijevog izljeva bijesa pored terena, ali i na klupi. Čak je u jednom trenutku, kako navodi Hina, izašao sa stadiona, pa se vratio, no 24-godišnji Španac ostao je pri svome.

Na kraju, Arrizabalaga je nastupio u izvođenju jedanaesteraca i uspio je odbraniti jedan, no, i zabilježio je katastrofalnu grešku pri udarcu Sergija Aguera.

Kao šlag na sve, Španac je nakon poraza Chelseaja namignuo kameri, što je izazvalo poseban bijes pristalica londonskog kluba

Neuobičajene scene sa Wembleyja imale su odjek i na društvenim mrežama. Dok su mediji izvještavali o sramoti, ostali korisnici su redali podrugljive komentare na farsu.

Jedan od korisnika Twittera napisao je da je “danas Kepa Arrizabalaga i zvanično postao menadžer Chelseaja”.

Drugi se nadovezao i napisao da je “Arrizasbalaga pretrpio prvi poraz na klupi Chelseaja”.

Manchester Cityju je ovo četvrti naslov Liga kupa u posljednjih šest sezona, a ukupno šesti u historiji. Više ima samo Liverpool – osam.

Izvor: Al Jazeera i agencije