Arkanov ubica uhapšen u Južnoj Africi

Raznatović sa haškim optuženikom Radovanom Karadžićem: Ubijen 15. januara 2000. godine (EPA)

Dobrosav Gavrić, osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, uhapšen je u Južnoafričkoj Republici i pojavit će se na sudu slijedećeg mjeseca zbog optužbi za posjedovanje narkotika, stoji u izdanju lokalnog dnevnog lista „New Age“ od srijede, prenosi Tanjug.

List navodi da je Gavrićev identitet otkriven tokom policijske istrage ubistva jednog čovjeka iz Cape Towna, povezanog sa organiziranim kriminalom u martu ove godine.

Gavrić je u martu ranjen dok je vozio automobil u kome se nalazio ubijeni šef mafije Cyril Beeka. Na njihovo vozilo su pucala dva napadača na motociklu, a pretpostavlja se da je riječ o profesionalnim ubicama jer je Beeka pogođen prvim metkom u oko, a još pet ih mu je ispaljeno u glavu.

Vozač je tada identificiran kao Saša Kovačević, da bi njegov identitet bio utvrđen nakon što su Gavrićevi otisci su poslati Interpolu na provjeru.

Policija je nakon pucnjave u kojoj je Gavrić povrijeđen zaustavila njegov automobil. Da u njegovom džepu tada nije pronađen kokain, njegov identitet ne bi bio otkriven, piše „New Age“, dodajući da je Gavrić optužen za posjedovanje narkotika, prenosi Reuters.

Porekli krivicu na suđenju

Južnoafrički medij navodi da se sada očekuje da će Srbija zatražiti njegovo izručenje radi izdržavanja zatvorske kazne. Direktor policije Srbije Milorad Veljović rekao je u srijedu navečer za agenciju Srna da policija Srbije još nije dobila informaciju o hapšenju Gavrića.

“Još nismo zvanično dobili informaciju o tome”, rekao je Veljović.

Gavrić je osuđen 2006. godine na 35 godina zatvora zbog ubistva Arkana 15. januara 2000. godine, a njegovi saučesnici Milan Ðuričić i Dragan Nikolić Gagi osuđeni su na po 30 godina.

Pored Arkana, u beogradskom hotelu „Interkontinentalu“ ubijeni su i njegovi prijatelji Milenko Mandić Manda i Dragan Garić Garo, bivši radnik saveznog Ministarstva unutrašnjih poslova, a teško je ranjena slučajna prolaznica.

Gavrić i Ðuričić nisu se pojavili na izricanju presude u Okružnom sudu u Beogradu, jer su pobjegli iz Srbije, a za njima je raspisana međunarodna potjernica.

Na suđenju su porekli krivicu, tvrdeći da su se slučajno zatekli na mjestu zločina.

Izvor: Agencije