Argentina zbog napada na zastupnika uhapsila mafijaše

Dvojica napadača u četvrtak su ustrijelili zastupnika Hectora Olivaresa i dužnosnika Miguela Yadona (EPA)

Argentinske vlasti uhapsile su pripadnike mafijaške grupe nakon napada ispred Kongresa u Buenos Airesu u kojem je poginuo jedan dužnosnik, a zastupnik se bori za život.

Ministrica sigurnosti Patricia Bullrich u petak je objavila kako su pritvoreni svi pripadnici grupe, uključujući i onog koji je pobjegao u Urugvaj, prenosi Hina.

Dvojica napadača u četvrtak su ustrijelili zastupnika Hectora Olivaresa i dužnosnika Miguela Yadona. Yadon je umro na mjestu napada, a Olivares je u “teškom stanju” nakon operacije u bolnici u Buenos Airesu.

Motivi napada

Videosnimka napada pokazuje kako dva čovjeka izlaze iz blizu parkiranog auta, stoje nekoliko trenutaka na mjestu događaja i potom se odvoze.

Bullrich je rekla na Twitteru kako je jedan osumnjičeni za kojega se vjeruje da je jedan od napadača uhapšen u pokušaju da pobjegne iz zemlje, dok je drugi uhvaćen uz pomoć Interpola u Urugvaju. 

Iznenađujući napad u centru argentinske prijestolnice uznemirio je grad i potaknuo nagađanja o političkim motivima. Lokalni dužnosnici i mediji pak tvrde da je pitanje lične naravi i da je grupa ciljala baš na Yadona.

Bullrich je istaknula kako je napad planiran, no da motiv, bio on politički ili ličan, još nije poznat te se istražuje.

Izvor: Agencije