Apple počeo sa izdavanjem svoje kreditne kartice

Apple, iPhone
Za isporuku fizičke kartice, napravljene od titanija, bit će potrebno približno dva do tri dana (EPA)

Američka kompanija Apple je u utorak počela s izdavanjem svoje kreditne kartice “Apple Card” koja će biti dostupna korisnicima Appleovog iPhonea.

Apple je lansiranje kartice najavio još u ožujku, u partnerstvu s američkom investicijskom bankom Goldman Sachs, podsjeća američka agencija AP.

Ograničen broj korisnika iPhonea, koji su ranije iskazali zanimanje za karticu, dobit će u utorak e-mail obavijest od Applea, kojom ih se poziva da se prijave za dobivanje kartice preko aplikacije “Wallet” na svom iPhoneu, prenosi Tanjug.

Brza prijava i eliminiranje naknada

Proces odobravanja virtualne kartice trajat će nekoliko minuta, a ako podnositelj prijave bude odobren, “Apple Card” može biti odmah korištena, izjavio je u utorak glasnogovornik kompanije.

Za isporuku fizičke kartice, napravljene od titanija, bit će potrebno približno dva do tri dana, a kartica je, kako je priopćeno, za sada dostupna samo u SAD-u.

Kompanija je obećala brzu prijavu za dobivanje kartice i eliminiranje većine naknada, navodeći također da korisnici koji kupovinu plaćaju preko Appleove aplikacije za plaćanje “Apple Pay”, dobivaju povrat novca u gotovini u visini dva posto od vrijednosti izvršene transakcije.

Izvor: Agencije