Oglasi

Apple opet otvara gotovo 100 svojih radnji u SAD-u

Nakon proglašenja pandemije rukovodstvo Applea je naložilo zatvaranje svojih prodajnih objekata širom svijeta.
Sredinom aprila Apple je počeo ponovo da otvara svoje prodavnice u svijetuEPA

Kompanija Apple najavila otvaranje gotovo 100 svojih radnji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon proglašenja pandemije korona virusa rukovodstvo Applea je naložilo zatvaranje svojih prodajnih objekata širom svijeta, prenosi Tanjug agenciju Reuters.

Početkom maja, u zavisnosti od epidemiološke situacije, Apple je polako počeo da otvara prodavnice u SAD-u, najprije na Aljasci, u Idahu i u Alabami.

Sigurnosne procedure

Prema novouvedenim sigurnosnim procedurama, prije ulaska u radnju Applea klijentima i zaposlenima se mjeri temperatura, obavezni su da nose zaštitne maske koje osiguravaju kompanija u slučaju da je klijent nema i da održavaju propisano odstojanje.

Svoje objekte u Kini Apple je počeo da zatvara još u januaru, a počeo je ponovo da ih otvara sredinom marta.

Istovremeno, sredinom marta, nakon proglašenja pandemije kompanije je zatvorila sve svoje radnje širom svijeta.

Samo mjesec dana kasnije, sredinom aprila, Apple je počeo ponovo da otvara svoje prodavnice u svijetu, najprije u Južnoj Koreji, a potom i u Evropi, Aziji i SAD-u.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.