Oglasi

AP: Trump sumnja u pobjedu republikanaca na izborima za Predstavnički dom

'Moj primarni fokus je na Senatu i ja mislim da zaista dobro stojimo na izborima za Senat', rekao je Trump novinarima.
Amerikanci će u utorak birati svih 435 kongresmena i trećinu članova SenataEPA

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je njegov fokus prije svega na izborima za Senat, nagovijestivši da nije veliki optimista povodom mogućnosti da njegovi republikanci zadrže kontrolu nad Predstavničkim domom Kongresa SAD.

Amerikanci će u utorak birati svih 435 kongresmena i trećinu članova Senata, a čini se da Trump dva dana pred izbore pokušava da se distancira od sudbine republikanskih kandidata za Predstavnički dom, navodi AP.

'Primarni fokus na Senat'

"Mislim da ćemo dobro proći na izborima za Predstavnički dom. Ali, kao što znate, moj primarni fokus je na Senatu i ja mislim da zaista dobro stojimo na izborima za Senat", rekao je Trump novinarima.

On je dodao da je entuzijazam republikanaca veći nego ikad prije, ali njegova izjava ipak, navodi AP, ukazuje da nije veliki optimista u pogledu šansi svoje stranke da zadrži većinu u Predstavničkom domu.

Trump danas učestvuje na predizbornim skupovima u tradicionalno republikanskim saveznim državama Georgia i Tennessee, gdje će podržati kandidate na izborima koji bi mogli znatno preoblikovati njegov mandat.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.